IVN Slootjesdag
IVN Slootjesdag

IVN Slootjesdag

Kinderen op ontdekkingstocht naar waterdiertjes

In de warme lentezon van juni werden voor de negende keer de Slootjesdagen van IVN Natuureducatie georganiseerd, en ik mocht daar met mijn camera bij zijn!

Met schepnet in de aanslag gingen kinderen op ontdekkingstocht naar alles wat er krioelt in de Edese slootjes. Heerlijk om te zien hoe gefascineerd en enthousiast de kinderen waren bij het onderzoeken van het leven in de sloot.

Onder een deken van algen en kroos werden jonge kikkertjes, diverse watertorren, libelle larven, bootsmannetjes en zelfs een salamander ontdekt. Een rijkdom aan leven waar we meestal geen weet van hebben. Alle waterdiertjes werden uiteraard weer netjes vrijgelaten in het water, al hadden sommige kinderen ze graag tot huisdier gedoopt. Met een diploma op zak en heel veel nieuwe kennis gingen de kinderen voldaan weer naar huis.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik mij goed te verplaatsen en te verdiepen in een kind en hun belevingswereld. Daarnaast helpt mijn lengte (gelijk aan een 6-7 jarige) erbij dat ik gemakkelijk op kan gaan in een groep kinderen. Zo kan ik ze ongestoord laten spelen en ontdekken. Het staat bij mij voorop dat iedereen zichzelf kan zijn en de bezigheden zo minimaal mogelijk worden verstoord. Zo ontstaat er een écht en puur beeld.

Dankbaar dat ik dit prachtige werk van IVN heb mogen vastleggen in een verhalende serie. Kinderen fotograferen midden in de natuur. Dat smaakt naar meer!

  • Category : Buitenleven / Event / Groen / Sociaal / Storytelling
  • Date : 11 juni 2023
  • Klant: IVN, natuureducatie
IVN natuureducatie