Over mij

Esther Meijer

Freelance fotograaf ('86) uit Ede

Liefde voor mensen, natuur en creativiteit

Geboren in 1986 als vrolijk lentemeisje groeide ik op in de Veluwse woonplaats Ede. Ik was altijd al erg geïnteresseerd in mensen en natuur. En ik kon me uren vermaken met kleurpotloden, krijtjes en een stuk papier.

Van vakantieliefde naar toekomstdroom

Op kampeervakantie (2005) onder de Franse zuiderzon – in de omgeving waar Van Gogh zijn beroemdste werken schilderde – leerde ik mijn passie voor fotografie kennen en werd verliefd op de foto’s die ik maakte. Dit gaf mij, na vele bewogen jaren, zoveel energie en plezier dat ik een heel sterk doel voor ogen kreeg; fotograaf worden.

Mama Es

Een jaar na het behalen van mijn diploma leerde ik de liefde van mijn leven Tim kennen. Samen met hem geniet ik tot op de dag van vandaag, en sinds mei 2022 met onze lieve dochter Marin van al het moois om ons heen. Onze kattenvriendjes Axl en Janis (Janny) maken ons vrolijke gezin compleet.

 

Koken, natuur, kunst, bordspellen en muziek

Thuis vind je mij met regelmaat en veel plezier de hobbykok uithangen. Knoflook is dan mijn beste vriend. Ik ben erg trots op mijn zelfontworpen en -aangelegde biodiverse tuin en vijver waar het er krioelt van de insecten en vogels. Als ik niet thuis of aan het werk ben haal ik veel energie en inspiratie uit kunst en natuur. Ik kan erg genieten van een fijne boswandeling of het bezoeken van een mooie theatervoorstelling. En laat soms graag mijn creativiteit los op een stuk klei of bij het maken van een aquarel tekening.

Ook word ik blij van het spelen van een bordspel zoals Wingspan, Ticket to Ride of Meadow. Ik kan goed tegen mijn verlies, maar kan soms wel heel fanatiek uit de hoek komen. En luister ik niet naar de mooie geluiden van de natuur, dan is het wel naar muziek van onze ‘Maison Beumer’ playlist vol pop- en rockklassiekers uit mijn jeugd, wereldmuziek en Franse chansons. Aangevuld met jazz, blues, soul, swing en instrumentale nummers.

 

 

Uniek Perspectief

Misschien ben ik een idealist of romanticus, maar in mijn ogen is ieder mens uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en schoonheid. De unieke eigenschappen en puurheid van de mens fascineren mij. Ze inspireren en motiveren mij om mijn best te doen hen precies zo te fotograferen zoals ze zijn, in al haar vormen, kleuren, emoties en gebeurtenissen. Puur, écht en in hun natuurlijke habitat.

Met mijn unieke perspectief, aandacht voor de mens en met mijn oog voor detail creëer ik met veel liefde en enthousiasme kleurrijke portretten en verhalende series. Dit doe ik voor ondernemers, organisaties en magazines met één of meer van de volgende eigenschappen:

Sociaal

Groen

Creatief

Culinair

 

Een liefdevolle en kleurrijke wereld

Als zelfstandig ondernemer werk ik meestal alleen, maar het maken van nieuw beeldmateriaal doe ik toch echt het liefst samen. Al zolang als ik mij kan herinneren help ik graag mensen. Ik ben een gelukkig mens als ik hen blij kan maken en iets kan betekenen voor een liefdevolle, inclusieve en kleurrijke wereld.

Maar genoeg over mij. Van nature ben ik een echte luisteraar en leg ik – om in fotografie termen te blijven – de focus graag op een ander. Dus vertel me:

 

Hoe kan ik je helpen als fotograaf?

Mail me je vraag, idee of opdracht op esther@esthermeijerfotografie.nl of via mijn contactformulier. Of bekijk mijn portfolio om een beter beeld te krijgen van mijn werk en stijl.

Diensten

Diensten

Fotoshoots & Fotoreportages

 • Verhalend
 • Authentiek
 • Puur
 • Persoonlijk
 • Oprecht
€ 375

Storytelling

 

Fotoreportage

2 uur fotografie

Locatie (binnen en/of buiten)

Actie, sfeer, portret, detail

Beeldbank: 75+ HR foto’s

   
   

Heb jij een groen beroep, ben je een creatieveling, culinaire smaakmaker, sociaal ondernemer of werkzaam in de buitenlucht? Óf heb jij een ander prachtig beroep, leven of verhaal waar mensen meer van moeten weten? Geef mij een kijkje in jouw wereld en ik maak daar een mooie fotoreportage van!

 
 

Bijna onopgemerkt maak ik een serie van wat zich voor mijn camera afspeelt. Met af en toe een kleine onderbreking om op het juiste moment een spontaan portret te maken. Het staat voor mij voorop dat iedereen zichzelf kan zijn en de bezigheden zo minimaal mogelijk worden verstoord. Zo ontstaat er een écht, compleet beeld van de gebeurtenis of werkzaamheden.

Voor het hele verhaal maak ik, naast actiefoto’s en portretten ook detail- en sfeerfoto’s. Zo kan de kijker ‘voelen’ waarom jij doet wat je doet. Ook laten we zo zien wat kenmerkend is aan jou en jouw leven, werk of verhaal.

Voorafgaand aan de fotoreportage stuur ik een vragenlijst, om een goed beeld te krijgen en te weten waar ik rekening mee moet houden bij de fotografie. Op die manier kan ik me goed voorbereiden op de fotoreportage en wat ik wel en juist niet op de foto mag zetten.

Na de fotoreportage ontvang je jouw unieke en persoonlijke beeldbank met alle bruikbare foto’s in kleur, netjes uitgewerkt en in hoge resolutie via WeTransfer.

 • Professioneel
 • Uniek
 • Persoonlijk
 • Fris
 • Portret
v.a. € 345

Personal Branding

 

Fotoshoot, 1 a 2 personen

2 uur fotografie

1 locatie (binnen en/of buiten)

3 outfits

Persoonlijke aandacht en sturing

Portret en (semi-geënsceneerde) actie

20 HR foto's in kleur & zwart-wit

 
   

Personal Branding is hoe jij je onderscheidt: van anderen, maar zeker van de concurrentie. Jíj bént je merk en jij bepaalt hoe jij je presenteert en in de markt zet. Je wilt dat (potentiële) klanten die een product of dienst nodig hebben direct aan jou denken. Of iemand nu je website bezoekt of je sociale media bekijkt, je wilt dat jouw unieke, persoonlijke kenmerken en talenten meteen zichtbaar zijn. Zo zorg je voor positieve associaties met jouw kennis, ervaring, creativiteit en betrouwbaarheid. En herkent men direct of je bijvoorbeeld kleurrijk of sociaal bent.

 
 

We maken een uitgebreide, gevarieerde serie foto’s waarbij de poses, settings en outfits wisselenAls je zelf een bijpassende locatie weet is dat fijn. Zo niet of twijfel je? Ik heb inmiddels een archief van meer dan 200 locaties in verschillende thema’s. Zo kiezen we samen de locatie die zich het best leent om jouw persoonlijke, unieke eigenschappen mooi in beeld te brengen.

Na de fotoshoot ontvang je een contactsheet met de beste foto’s, waaruit jij jouw favorieten kiest. Deze beelden (en nabestellingen) werk ik netjes uit en stuur ik je via WeTransfer in hoge resolutie toe. Voor de nabewerking in zwart-wit betaal je geen extra kosten. Nabestellen is tot 18 maanden na de fotoshoot mogelijk.

 
 

Wil je meer personen, meer tijd, een extra locatie of een extra kledingwissel? Dit pakket is naar wens aan te passen. Hieronder een aantal voorbeelden:

 
Short Story

De Storytelling fotoreportage in het kort. Op een (werk)locatie naar keuze. Met actiefoto’s, spontane portretten, details en sfeerfoto’s. Ideaal als je naast jouw portretten ook jouw werk in beeld wilt brengen. Deze plannen we op een andere dag en kan met jouw klant(en), collega(‘s), of alleen.


> 25 verhalende HR foto’s > Op een (werk)locatie > 30 minuten


€95

 
 
Extra Locatie

Jouw Personal Branding fotoshoot op meerdere locaties, voor een nog gevarieerdere serie portretten. Een extra locatie kan bijvoorbeeld een (werk)locatie zijn die past bij jouw bedrijf, of een fotoshootlocatie met een andere sfeer of in een ander thema.


> 1 extra fotoshootlocatie > 10 HR portretfoto’s > 60 minuten extra


€125

 
 
Visagie

Maak je Personal Branding fotoshoot compleet met professionele visagie en/of haarstyling. Of je nu één look wilt of per outfit een nieuwe, van alles is mogelijk. Ik zoek in mijn netwerk de professional die het beste past bij jouw wensen en fotoshoot.


Prijzen zijn afhankelijk van jouw wensen en de datum en locatie.


Prijs op aanvraag

 • Actueel
 • Inspirerend
 • Duurzaam
 • Innovatief
 • Verhalend
€ 1.350

Season Stories

 

Fotoreportages

4x 2 uur fotografie

Locatie (binnen en/of buiten)

Actie, sfeer, portret, detail

Beeldbank: 300+ HR foto’s

 
   

Ieder seizoen met haar kenmerkende weersverschijnselen is van invloed op producten, diensten en gebeurtenissen. Het is bepalend voor wanneer je iets oogst en wat, welke diensten je levert en welke werkzaamheden en gebeurtenissen er plaatsvinden. Maar ook hoe jij, jouw bedrijf of de producten zich ontwikkelen gedurende het jaar.

 
 

Dit Season Stories pakket bevat 4x de Storytelling fotoreportage, tegen een lagere prijs. Zo zijn jouw foto's het hele jaar rond up-to-date, en hoef je in de winter geen gebruik te maken van zomerse plaatjes. Met de nieuwe beeldbank vol professioneel beeldmateriaal houd je jouw klanten iedere keer met een verrassende nieuwe foto op de hoogte van de ontwikkelingen en het actuele aanbod van jouw bedrijf.

Net als bij de Storytelling fotoreportage draait het ook bij de Season Stories fotoreportages om puur, persoonlijk en oprecht. Bijna onopgemerkt maak ik een serie van wat zich voor mijn camera afspeelt. Met af en toe een kleine onderbreking om op het juiste moment een spontaan portret te maken. Het staat voor mij voorop dat iedereen zichzelf kan zijn en de bezigheden zo minimaal mogelijk worden verstoord. Zo ontstaat er een écht, compleet beeld van de gebeurtenis of werkzaamheden.

Voor het complete verhaal maak ik, naast actiefoto’s en portretten ook detail- en sfeerfoto’s. Zo kan de kijker ‘voelen’ waarom jij doet wat je doet. Ook laten we zo zien wat kenmerkend is aan jou en jouw leven, bedrijf of verhaal.

Voorafgaand aan de fotoreportage stuur ik een vragenlijst, om een goed beeld te krijgen van het bedrijf en waar ik rekening mee moet houden bij de fotografie. Op die manier kan ik me goed voorbereiden op de fotoreportage en wat ik wel en juist niet op de foto mag zetten.

Na de fotoreportage ontvang je jouw unieke en persoonlijke beeldbank met alle bruikbare foto’s in kleur, netjes uitgewerkt en in hoge resolutie via WeTransfer.

 • Expressief
 • Sociaal
 • Dynamisch
 • Verhalend
 • Spontaan
€ 150 p.u.

Event

 

Fotoreportage

1 uur fotografie

Locatie (binnen en/of buiten)

Overzicht, close-up, en (inter)actie

Beeldverslag: 30-85 HR foto’s

 
 

Bijna onopgemerkt maak ik een beeldverslag van dat wat er zich voor mijn camera afspeelt en probeer ik bijzondere en spontane momenten te vangen. Het staat voor mij voorop dat iedereen zichzelf kan zijn en de bezigheden zo minimaal mogelijk worden verstoord. Zo ontstaat er een écht, compleet beeld van de gebeurtenis of activiteit.

 
 

Als event fotograaf is het mijn doel om de essentie en de sfeer van evenementen en activiteiten vast te leggen. Ik maak een beeldverslag waarbij alle belangrijke momenten onder de aandacht worden gebracht, en leg daarnaast ook graag de focus op spontane, bijzondere en unieke gebeurtenissen.

Of het nu gaat om een educatieve excursie of buitenactiviteit, een lokale markt met verse streekproducten, een culinaire masterclass of een creatieve workshop in eigen atelier. Het eindresultaat is altijd hetzelfde: een uitgebreide sfeervolle serie die gebruikt kan worden voor marketingdoeleinden, voor publiciteit, op sociale media en om te delen met bijvoorbeeld bezoekers, deelnemers en partners.

Na de fotoreportage ontvang je een beeldverslag met alle foto’s in kleur, netjes uitgewerkt en in hoge resolutie via WeTransfer.

Bovenstaande bedragen zijn exclusief ʙᴛᴡ en exclusief reiskosten. Tot 50 kilometer vanaf 6717XJ is dat €0,19 p/km. Bij een afstand van 50 tot 100 kilometer is dat €0,25 p/km. En bij 100 kilometer of meer zijn de reiskosten €0,50 p/km.

Door het plaatsen van een opdracht zijn automatisch de algemene voorwaarden aanvaard.

Klaar om professioneel beeldmateriaal door mij te laten maken?

Of mail me voor meer informatie via mijn contactformulier.

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers